Hoppa direkt till innehåll
Borta Bra Hemma Bäst
DSC_5200
Jonas Eklundh
Skaparen av Borta Bra! Har alltid velat ha ett ställe där man kan dela med sig av sina äventyr!
weblog

Weblog

22
feb
2013

Nürburgring

15:32 3188, Inga kommentarer
En liten dröm, eller fantasi, jag närt en stund är att åka till Nürburgring i tyskland med bilen. Nürburgring är en racerbana som är känd för att vara väldigt lång och svår att få en bra tid i - och den är öppen för allmänheten. Bara att ta med sig sin egen bil och se vilken tid man kan få! All information finns här, och öppettiderna för allmänheten finns här.
Priset per varv är 26 Euro, 97 för fyra varv och 202 för 9 varv. Jag vet inte hur många varv man vill åka, men förmodligen mer än ett varv. Det sägs att det är gravt beroendeframkallande!
Min bil, med en kompetent förare, borde klara de 20,4 kilometrarna på långt under tio minuter, så det gör en ju nyfiken på vad man själv skulle kunna klara av det på.
Men att åka själv är väl kanske inte så himla skoj, dock, så då ska man ju samla ihop några polare (som säkerligen också vill köra ett par varv, huga!) och gör det till en killgrej. Vet inte om Tina och barnen skulle vara intresserade av att följa med direkt.
Resan dit går att göra i ett streck egentligen, Google säger att resan skulle ta 15 timmar, och är man ett par i bilen som hjälps åt att köra så är ju inte det något problem egentligen.
Men samtidigt är det ju en lite korkad idé, tänk om något går fel, tänk om bilen skadas - eller ännu värre, tänk om föraren skadas? Det är mycket som kan hända på en racerbana om man inte är försiktig. Men drömma får man ju göra så klart!