Hoppa direkt till innehåll
Borta Bra Hemma Bäst
DSC_5200
Jonas Eklundh
Skaparen av Borta Bra! Har alltid velat ha ett ställe där man kan dela med sig av sina äventyr!
weblog

Weblog

22
aug
2017

Road Trip Italien!

11:20 14885, 3 kommentarer
Så vi skulle åka till Italien i år på semester. På somrarna brukar vi stanna hemma i Sverige för det är varmt nog för oss här, plus att vi har ju pool så det brukar vara nice som tusan. Men Tinas far och ena syster skulle till Italien och hälsa på släkten och bada så vi bestämde oss för att följa med.
Jag tyckte att vi skulle ta bilen ned så kan vi uppleva lite av Europa på vägen, men min kära dotter Leia protesterade högljutt och ville ta flyget för hon gillar inte att sitta i timmar i bilen. Så vi kompromissade. Jag och Emil tog bilen ned och Tina och Leia tog flyget ned, så skulle vi alla åka bil tillbaka. Bonus var ju att vi då hade bil där nere i Italien också!
Blåsigt på havet!
Så tre dagar innan dom skulle flyga ned så satte Emil och jag oss i Dodgen och åkta nedåt Göteborg för att ta färjan till Kiel.
Allt gick väldigt bra och dag två så blåste vi genom Tyskland på autobahn och Dodgen spann som en katt på motorvägen, allt gick väldigt bra!

München

Tills vi kom in i München, det vill säga. Vi skulle stanna någonstans och leta upp ett boende var tanken, och svängde omkring och letade efter en parkering. I en korsning så skulle vi svänga höger, vilket bussen till vänster om oss också skulle, han höll dock inte koll på något och svängde på tok för snävt och drog i min front och vänster skärm. Hela fronten drogs loss och låg på gatan! Så långt kom vi...
Så inom kort var det massa med tyska poliser där som skrev upp allting och var väldigt hjälpsamma, jag fick alla uppgifter på föraren och hans försäkringsbolag, plus att polisen även noterade i deras information att det var polisföraren som hade gjort fel samt att två ögonvittnen rapporterade samma sak, så vad gäller försäkringsärendet borde det vara grönt från min sida.
Men vi blev ståendes i gathörnet en bra stund, i telefon med Länsförsäkringar som inte kunde se att jag hade hyrbilstillägg i min försäkring, vilket jag har! Men det löste sig dagen efter då dom verifierat det. Men vi fick vänta ett par timmar på bärgningsbil som kom och hämtade min stackars bil, snyft!
Sedan var det bara att vandra till närmsta hotell som hade ledigt rum och försöka sova. Dagen efter så väntade jag på att Länsförsäkringar skulle höra av sig, vilket dom gjorde runt elvasnåret och då hade vi fått förlängt till kl 12 för utcheckning. Det var klart att jag hade hyrbilstillägg och dom skulle fixa en hyrbil till hotellet i "samma klass", vilket skulle bli en Audi A6. Ja men ok då, det får väl duga...
En liten stund senare så ringer from från Europcar och säger att dom har tyvärr inte möjlighet att köra ut bilen till hotellet så jag måste hämta den. Jahapp, bara att fixa en Uber och packa in alla grejerna i den, åka till Europcars kontor och hämta ut Audi'n då...
Nä, när vi väl kommer dit så får vi reda på att bilar i "premium"-klassen inte får tas ut ur landet och eftersom vi skulle vidare till Italien så var ju det ett problem, ett par samtal till försäkringsbolaget senare så får vi ut en... Volkswagen Sharan... Vilket är en minibuss... Men suck! Så från Dodge Charger till minibuss på drygt tolv timmar, heja!
Var ju ingen idé att försöka tjafsa om detta, så det var ju bara att sätta sig i den och fortsätta på vår resa, och herregud vad obekväm den var att köra. Och den hade inte ens farthållare! Damn...

Italien

Så efter att ha åkt via Österrike och genom Brennerpasset så var vi snart i Italien, och även om det var norra Italien så tog det sjukt lång tid att åka till vår destination - Sarzana i Ligurien. Vi kom fram någon gång framåt halv tolv på natten och Tinas far och syster var där för att möta upp oss. Vi hade fått hyra två lägenheter bredvid varandra av en släkting vilket var väldigt smidigt, så jag och Emil inackorderade oss och slocknade av utmattning på en gång.
Dagen efter kom Tina och Leia ned med flyg och efter det stannade vi en vecka i Italien, åt god mat, badade och åkte runt och fotade en hel del. Det var väldigt mysigt! Det var på tok för varmt för mig dock! Svettades och flämtade hela tiden samt brände mig så fort jag såg solen, typ. Men trots det så var det skoj att se vart Tina spenderat sina semestrar när hon var ung, fick höra en hel del om alla släktingar och hur det hade varit. Barnen gillade det också, speciellt Leia som älskar att bada.

Venedig

Efter en vecka så packade vi in alla våra grejer i vår Folka Shazam och åkte mot Venedig där vi sov en natt. Jag ville prova Airbnb för första gången och tyvärr så var min första bokning någonsin en scam och det fanns varken värd eller lägenhet när vi väl kom fram, men Airbnb var väldigt hjälpsamma och betalade tillbaka pengarna för bokningen samt att vi enkelt kunde hitta en ny lägenhet i Venedig för den natten. Dagen vi kom var det så galet varmt så vi smälte bort och jag var helt slut på kvällen, önskar att vi hade haft lite mer energi att upptäcka staden för den var galet härlig! Små gränder exakt överallt och kanaler som gick både hit och dit! Vill gärna åka tillbaka hit, men kanske någon gång då det inte är lika varmt...

Innsbruck

Efter Venedig så styrde vi vår Folka Sheep mot Innsbruck i Österrike, lägenhet via airbnb var bokad och klar och när vi kom dit så insåg vi att Innsbruck är Europas tristaste stad, det var på söndagen så det var helt folktomt och inget var öppet när vi väl kom, så till slut så hittade vi en Subway och åt och gick och lade oss för att snabbt lämna dagen efter!

Wien

Nästa anhalt var Wien, vilket var en vacker stad och en väldigt fin lägenhet! Vi tog oss ned på stan och gick in i en katedral och drack lite kaffe på ett fik.
Senare på kvällen så gick vi in på Prater som är en park full med karuseller och liknande. Jag och barnen åkte ett par karuseller men ingen av oss var väl på direkt tivolihumör men det var en mysig stämning och promenadavstånd tillbaka till lägenheten på kvällen. Vi sov gott och länge.

Prag

Nästa anhalt, Prag. Det var lite skojigt hur vägarna, byarna och omgivningen ändrades markant när vi kom in i Tjeckien, det kändes som att det mesta var mer förfallet och helt enkelt inte lika fräscht som i Österrike. Men i Prag fick vi den hittills bästa lägenheten, jättefin och stor och rymlig! Vi åkte ned i gamla stan och gick omkring och kollade på dom gamla husen, åt lite god mat och glass och tog sedan en Uber hem till lägenheten. Vi sov riktigt skönt här med. Nu var vi längre upp i Europa så vädret var mer i min smak också.

Hemåt

Planen var att vi skulle åka till Berlin som nästa anhalt men barnen var trötta på att sitta i bilen vid det här laget så vi bestämde oss för att ta oss så lång vi kunde. Vi ställde in oss på Lübeck i första hand får då var det nära till Danmark och Malmö där vi skulle hälsa på andra släktingar på vägen hem var tanken. Men när vi närmade oss så ändrade vi oss och bestämde oss för att ta oss hela vägen till Malmö på en gång. Så Rostock var nästa anhalt där vi väntade en stund på färjan till Gedser i Danmark. Det blev en kort paus med kortspelande och kaffedrickande och vi var framme klockan 23 på kvällen i dan mark, vilket betydde att vi checkade in på resans första hotell (om vi inte räknar det jag och Emil bodde på i München) klockan halv två i Malmö. Pust!
Dagen efter en mycket god natts sömn (dock på tok för kort) så åt vi frukost och sedan lunch med Tinas släktingar och sedan brände vi på sista vägen hem vilket tog ytterligare sex timmar! Men å vad skönt det var att vara hemma!

Dodgen

Så vitt jag vet och fått höra från Länsförsäkringar så är Dodgen i Helsingborg eller på väg dit. Där ska den repareras så att det görs i Sverige. På måndag ska jag byta den här Folka Shakabom mot en annan bil så får dom skeppa tillbaka den till München och jag kör en svensk hyrbil, får se vad det blir.
Borta bra, men hemma bäst!
  • comment
    Lakeisha Casteel It is with sad regr... StarDataGroup.com 2021-02-02