Hoppa direkt till innehåll
Borta Bra Hemma Bäst
DSC_5200
Jonas Eklundh
Skaparen av Borta Bra! Har alltid velat ha ett ställe där man kan dela med sig av sina äventyr!
weblog

Weblog

06
feb
2020

Galaxy's Edge

00:00 16901, 5 kommentarer
Galaxy's Edge på Hollywood Studios är helt galet fantastiskt. Jag gick omkring som en gapande idiot större delen av tiden.
Poe Damerons X-Wing
Men det skulle bli bättre, Galaxy's Edge är 90% miljö att gå omkring i, och sedan finns det två åkturer, Smugglers Run och Rise of the Resistance. Jag började med Smugglers Run.

Smugglers Run

Det var över en timmes kö, vilket var helt ok för hela kön rörde sig runt en 1:1 kopia av Millenium Falcon. Jag var starstrucked hela tiden och kunde inte sluta titta på världens mest fantastiska skepp.
När kön äntligen var över så var det en tjej som delade ut "positioner" vad nu det betyder, jag blev tydligen pilot. Sedan kom man in i en korridor som ledde in inuti Falcon. Vänta, hur coolt är inte detta? Helt plötsligt så står jag i Forward Hold av fucking Millenium Falcon, och allt är där! Varje position hade också en färg och alla med röd (fyra personer) ska samlas på ett visst ställe, sedan leds man ner för ring corridor och vänta nu, vi är ju på väg till cockpit:en! Jag fick position pilot, ska jag flyga Falcon? Detta kan inte stämma. Vi fick vänta en liten stund utanför sedan öppnades dörren. Herrejävlagud.
Där fanns fyra stolar, precis som det ska vara, piloten sitter längst fram till höger, det var jag. Utanför cockpit-fönstret är en hangar med massor av aktivitet (projicerad). Jag sätter mig i pilotsätet och är helt salig. Jag sitter i motherfickung Millenium Falcon, i pilotsätet!
Det blir radiokommunikation om vad vi ska göra, hangaren öppnas och gröna ljus på instrumentbrädan lyser upp om vad alla positioner ska göra, jag klickar lydigt på knapparna och hela cockpit:en rör sig synkroniserat till vad som projiceras utanför när Falcon lyfter från marken. Jag är i extas så jag minns knappt själva storyn men vi lyfter från basen och flyger över landskapet, och jag styr upp och ned medan piloten i vänstersätet styr höger och vänster, så det handlar lite om samarbete. Efter en stund så ska vi flyga upp och atmosfären försvinner långsamt och vi är i rymden.
Rösten över radion säger åt oss att aktivera hyperdrive och en stor grön ram blinkar runt hyperdrive-spaken, och jag kan inte med ord beskriva känslan av att dra i den spaken, känna accelerationen och sedan se stjärnorna forma långa streck utanför. Så galet härligt!
Framme vid destinationen så ska vi attackera en transport, jag hjälper till att styra, men nu är det mer fokus på de som sitter i de bakre sätena, som ska försvara och aktivera bogserlinor och dylikt. Sedan blir det en färd tillbaka till basen och vi landar. Jag går på moln resten av dagen.
Jag åkte den en gång till senare och hamnade då i en av de bakre stolarna och det var tyvärr två ungar som piloter och dom visste inte vad dom skulle göra alls. Men det var fränt ändå.

Rise of the Resistance

Den här åkturen var det minst lika lång kö till, men inte lika bra som Smugglers Run. Fortfarande en rätt så annorlunda åktur. Man leddes in i ett transportskepp där det projicerades utanför vad som hände, hur vi blev bordade av First Order och leddes in i ett skepp, där det var stormtroopers överallt, sedan var det en åktur i en hackad transportbil inne i skeppet som var väldigt imponerande, som slutade i ett dropship som tog oss tillbaka till rebellbasen. Det var väldigt coolt, men jag hade nyss flugit Millenium Falcon, så... :)