Hoppa direkt till innehåll
Borta Bra Hemma Bäst
_DSC9544
Tina Bolognini
Jag vill resa massor och uppleva, äventyra.
weblog

Weblog

Vi diskuterade idag att eventuellt bila i Europa i sommar. Jonas har pratat om det i flera år. Så varför inte? Det kanske inte är så jobbigt att tillbringa så mycket tid i bilen som jag tror?
Vad behöver man tänka på inför resan då? Jag hittade en sida, bilaieuropa.se med bra tips när det gäller förberedelser av bilen.
Vi har kommit så långt som att vi bestämt att vi gör ett första stopp i Köpenhamn, en mysig stad. Dessutom har vi aldrig varit på Tivoli.
Sedan åker vi vidare genom Tyskland och till Holland där jag gissar att vi upptäcker kanalerna.
Kanaltur: upplev de vackra kanalerna och kanalhusen från vattnet under en av många olika kanalturer – ett fantastiskt sätt att bekanta sig med Amsterdam!
Eller kanske en marknad? Amsterdams främsta marknad är ’Albert Cuyp’ på gatan med samma namn i stadsdelen ’De Pijp’.
Det är Europas största utomhusmarknad. Här hittar du allt från tropisk frukt och fisk till böcker och elektronik. Knallarna i Amsterdam är kända för sin humor, som säkert inte heller du kommer att slippa undan. Albert Cuyp-marknaden är öppen alla dagar utom söndagar.
Eller blomstermarknaden?
Singel är den kanal i Amsterdam som är känd för sin blomstermarknad. Marknaden är unik eftersom all handel sker på flytande pråmar. Detta är en relik från den tiden då de blommor och växter som såldes här skeppades hit med pråm.
Sedan borde det bli Belgien. Jag visste inte att det är från Belgien som Smurfarna och Lucky Luke och Tintin kommer ifrån. Kan The Belgian Comic Strip Center vara något? Men ännu hellre provsmakar jag förstås Belgisk choklad.
Åker vi till Frankrike sedan?