Hoppa direkt till innehåll
Borta Bra Hemma Bäst
_DSC9544
Tina Bolognini
Jag vill resa massor och uppleva, äventyra.
weblog

Weblog

18
apr
2014

Magic Kingdom

04:47 4754, Inga kommentarer
Vi valde Magic Kingdom som första park att besöka. Det gjorde övriga Orlando och eventuellt även resten av USA också. Det var kö in till parkeringen, kö till tåget som tog oss till båten eller tåget, kö till båten som vi valde, kö för att kolla väskorna, kö till entrén, kö, kö, kö... Det var alldeles för mycket folk för att ens kunna ta sig fram i parken. Det tog energi och vi hade ingen bra plan i parken utan gick lite hit och dit och åt inte så bra mat. Vi såg dock en parad med en massa belysning under kvällen men missade fyrverkerierna och köade oss sedan ut ur parken. Ingen var särskilt nöjd med dagen.
Vi valde ändå att ge parken en chans till och avslutade resan med ett sista besök på Magis Kingdom. Svalare väder och till och med lite duggregn gjorde att det var mindre folk. Vi kom in i parken smidigt. Det var dock långa köer till en hel del attraktioner men vi kände oss ändå nöjda med dagen. Vi såg en parad. Den attraktion vi åkte flest gånger i Magic Kingdom var Haunted Mansion. Som tur var hade de fixat den delen där det ser ut som att ett spöke åker med vagnen. Vi gillade även Splash Mountain (ungefär som flumeride) och Laugh Floor (ståuppshow med Monsters Inc).
Sista besöket åt vi lunch på Liberty Tree Tavern, mycket god mat, alla var nöjda. Första besöket tog vi en Float, läsk med mjukglass på.
Leia fick sin vackra tiara och jag fixade snabbvarianten av prinsesslook, snabbtupering med fingrarna, hög tofs, glitter i håret fick hon i en shop och voilá, Princess Leia!
Andra besöket köpte Emil äntligen sin Pluto som han velat redan innan resan.
Vid andra besöket åkte vi hem tidigare så det blev inga fyrverkerier då heller. Vi såg dem första gången vi var i parken och det var ett fantastiskt fyrverkeri. Och särskilt ljusshowen på slottet var häftigt.

Tips vid besök till Magic Kingdom:

-Åk dit tidigt för att slippa köer
-Reservera bord redan innan besöket på en bättre restaurang om du vill slippa snabbmatställena
-Ordna med Fastpass redan innan besöket i parken, man får då gå i snabbkön på tre av attraktionerna, det kan ordnas via en särskild app
-Ta med vatten att dricka
-Var i god tid om du vill få en bra plats inför ljusspelet och fyrverkerierna eller passa på att åka någon rolig attraktion då köerna eventuellt minskar då