Hoppa direkt till innehåll
Borta Bra Hemma Bäst
_DSC9544
Tina Bolognini
Jag vill resa massor och uppleva, äventyra.
weblog

Weblog

29
jul
2014

Gotland dag 4

13:33 4135, Inga kommentarer
Äntligen är vi tillbaka på Gotland för andra gången!
Första dagen var det strålande solsken så när vi kom fram på eftermiddagen, till Björkhaga strandby där vi hyr en stuga, besökte vi genast stranden. Långgrunt, brygga, sandstrand, maneter, småfisk. Vackert men luktade illa. I närheten av stranden finns det även en restaurang och en pool. Ett minus är att poolen inte ingår i stugvistelsen. Det kostar 20 kr/person och dag vilket känns lite fånigt när man redan betalat för stugan. Barnen väljer hellre poolen än havet. Vår strandvilla ligger längst bort från havet men det tar knappt fem minuter att gå dit. I huset bor fyra familjer. Bredvid oss bor en flicka som heter Tilda som barnen blivit vän med. Ett helt barnsäng i olika åldrar har lekt kurragömma och andra lekar på kvällarna, mysigt! Barnen vill hellre stanna i stugbyn och leka hela dagarna än att åka runt på äventyr. Vi försöker göra båda.
Vi har besökt vackra Visby i regnet och åkt en tur söderut under blixt och dunder. Vi besökte ett stort loppis och på kvällen tänkte vi oss bio och gick på en film som var från 7 år men åldersgränsen var helt felaktig enligt oss så vi lämnade biosalongen.
Idag väntar vi fortfarande i kön till färjan som ska ta oss till en utforskardag på Fårö. Vi har gjort ett stopp på Rute stenugnsbageri, jättemysigt ställe. Där fanns även ett loppis där vi gjorde fina fynd. Leia köpte ett vackert trähjärta till mig som present.
Varm dag, familjen svalkar sig med våtservetter. Vi hoppas att köandet ska vara värt raukar, crepes och havsbad.