Hoppa direkt till innehåll
Borta Bra Hemma Bäst
_DSC9544
Tina Bolognini
Jag vill resa massor och uppleva, äventyra.
weblog

Weblog

30
jul
2014

Vackra Fårö

10:57 8201, 2 kommentarer
Kön till färjan som skulle ta oss över till Fårö tog längre än en timma. Men det var värt det! Klockan hade hunnit bli mycket så vi siktade oss in på Kutens creperie Tati som jag blivit tipsad om. Ett mysigt skrotupplag, gamla rostiga bilar, cyklar, staket och annat överallt på ett charmigt sätt. Creperiet var förvånansvärt svalkande i den fuktiga hettan utanför. Vi tog en dagens alla fyra, en pannkaka med jordgubbar, glass, grädde, mandel och mörk chokladsås. Vi gav alla dagens lunchrestaurang 5 poäng av 5 möjliga.
Jonas ville fotografera så han lämnade av oss andra först på Sudersands strand. Stranden är lång med härlig vit sand. På väg till stranden finns försäljning av smycken och typiska sommarkläder. På stranden finns ett strandcafé som spelar musik. Oturligt nog var det dags för algblomning enligt vad barnen fick information om när de var ute och badade. Vattnet var brunt. Det såg ut som om barnen badat i en vattenpöl eller lervälling. Lite längre ut var det bättre.
Nästa stopp, raukarna. Ett bra tips är att ta på sig bra klätterskor om familjen har några klätterapor. Leia klättrade i foppatofflor, typiskt inte bra. Vi tog av oss skorna och klättrade barfota men det kan göra ont i fötterna.
Dags att bada igen, denna gång på Ekeviken. En mindre strand, sanden var alldeles vit och mjuk och här var vattnet bättre. Jag satt och läste på stranden och lyssnade leende på tjejgänget en bit ifrån som fnittrande drack vin på stranden. Härliga sommar som gör människor fria, lyckliga och fnittriga!
Inte många matställen som var öppna åkte vi förbi på hemvägen så vi åkte till relativt nyöppnade Coop, jättefint butik, och handlade för plockmat i stugan.
Underbar dag!